Integratieve kinder- en jongerentherapie Margret Snelleman.

Informatie voor kinderen

Als kind maak je veel mee, leuke dingen, maar ook nare en vervelende dingen. Groter worden gaat lang niet altijd vanzelf, en er zijn dan ook kinderen die ergens last van hebben of een probleem hebben.

Zo zijn er kinderen die het moeilijk vinden om vrienden te maken of worden gepest. Anderen worden snel boos en hebben daardoor vaak ruzie. Er zijn ook kinderen die bang zijn in bed, dat ze weer in bed zullen plassen of omdat ze bang zijn in het donker. Ook zijn er kinderen die zich vaak erg naar voelen of akelige gedachten hebben. Van sommige kinderen is iemand van wie ze houden overleden, of zijn de ouders gescheiden. En er zijn natuurlijk nog veel meer dingen waar kinderen last van kunnen hebben.

Als je een probleem hebt is dat soms op te lossen door er met iemand over te praten, je vader of moeder, de meester of juf, of een goede vriend of vriendin. Soms weten je ouders, meester of juf, ook niet zo goed hoe ze jou het beste kunnen helpen. Het kan ook zijn dat je niemand hebt met wie je over je probleem zou kunnen praten. In zo’n geval kan je naar een kindertherapeut gaan.

Als je naar een kindertherapeut gaat, komen eerst je ouders een keer praten om te vertellen wat zij denken dat er aan de hand is. Daarna kom jij een aantal keren. Je kunt dan vertellen waar je last van hebt, maar dat hoeft niet. Je kunt ook spelen, verhalen luisteren of knutselen. Na een tijdje komen je ouders dan weer samen. Ze horen dan hoe het met je gaat en hoe ze je kunnen helpen. Natuurlijk wordt van tevoren met jou afgesproken wat aan je ouders verteld mag worden, en wat niet. Alles wat je zegt is namelijk privé!

Integratieve kinder- en jongerentherapie Margret Snelleman
Integratieve kinder- en jongerentherapie Margret Snelleman

@2019 Margret Snelleman | Ontwerp en realisatie: Thesign Merkenbouwer | Fotografie: Herbert de Jong | website laatst bijgewerkt 2019

Algemene voorwaarden